Friss topikok

  • A Román: kircsi lista, saját gyűjtés? (2015.09.21. 14:30) antitüntetőknek válasz
  • borisz: @kavicsq: na, így már legalább valós indokom is van arra, hogy miért toltam át estére :) kösz az ... (2014.02.22. 19:12) diéta 2014 - 14. nap
  • b0risz: @koljano1: természetesen a meló miatt kellett, magamtól még húztam volna :) (2014.02.18. 20:19) diéta 2014 - 11. nap
  • b0risz: most azt mondom, hogy nem akarok koffeint inni, ha ekkora para a ledzsalás róla. persze, buliban b... (2014.02.08. 09:16) diéta 2014 - 3. nap
  • b0risz: www.nosalty.hu/recept/spenot-pesto (fészbúkon dobta rám treszáné) én annyival megnehezítettem a do... (2014.02.06. 20:41) diéta 2014 - 2. nap

napi idézet 147. - ekkora egy faszt!

2010.06.27. 19:49 b0risz

"Boross Péter a családi adózás kapcsán azt nyilatkozta a Gazdasági Rádiónak, hogy a gyermeket nevelőknek nyújtott adókedvezményből eredő költségvetési hiányt ellensúlyoztatni kellene a gyermeket nem nevelők gyermeknevelési hozzájárulásával.

„Az a nemzet, amelyik fogyásnak indult, az nem szabad, hogy a merészebb gondolatokat merő tapintatból ne tűzzünk napirendre. Meggyőződésem, hogy a gyermeket nem nevelő magyaroknak is hozzá kell járulnia a nemzet jövőjéhez” – mondta."

atv.hu

a jó büdös kurva anyád te hóbagoly, te! kevesebbe kerülök az államnak sok-sok millával évente, mert nincs kölköm, TEHÁT fizessek többet. akkor legyen már lécci az is rögtön, hogy mivel nincs autóm, ezért hadd fizessek regadót, meg súlyadót. te gyökér. kibaszott logikus... tapintatból nem mondom csak, hogy nyeljé' gecit, úgy négy-öt decit...

 

az avh-ról márt nem is szólva, ami meg gigaLOL
operettország, az van, bazmeg.

15 komment

Címkék: politik napi idezet

A bejegyzés trackback címe:

https://zahar.blog.hu/api/trackback/id/tr945241333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saul 2010.06.27. 23:00:17

ez fasiszta bazmeg.

Duncan 2010.06.28. 09:44:34

Na jó, de Boross Péter így néz ki: http://www.parlament.hu/kepviselo/kep/b001.jpg

ki 2010.06.28. 09:57:45

Ez is csak egy farok MDF-es. :) Egyébként meg nem is értem, hogy mi a fenéből lesz költségvetési hiány, mert maximum elnyúlik időben a pénz visszaáramlása. Ugyanis az alábbi két megoldásról lehet szó (az én elképzelésem szerint): 1., adókedvezmény a gyerkőc után: Ezt ugyebár akkor tudod igénybe venni ha melózol, és ezt 2011 májusában kapod vissza a 2010-es adóbevallásod benyújtása után. 2., Ha esetleg az a megoldás nyer, hogy be sem kell fizetni, akkor is a megmaradt pénz elköltődik, és visszajön majd az áfából (ami meg ugyebár havi bevallós történet). 3., Ha meg bankban tartod akkor meg kamatadóból fog visszajönni az államnak. Szóval szerintem nincs itt kiesés, mert ami kimegy itt, az visszajön amúgy is amott.

Ismeretlen_41918 2010.06.28. 10:37:01

ki eddig ez a farok nem jut el, mert csak véletlen lett anno miniszterelnök pár hónapra, amikor a főnöke meghalt. azóta meg azt hiszi, h. ő valaki.

kavicsq 2010.06.28. 10:47:03

ki, ez azért nem így van. A kamatadó és az szja az nem egyenértékű adó! Az ÁFA sem helyettesíti a dolgot ennyire, hiszen az igaz, hogy több jövedelmet költhetsz el, de a magyar számlaadási morál alapján nem fog ÁFA-ként visszfolyni a pénz. Mondjuk a piacon vesz a család több zöldséget, gyerekruhát és mosóport, ahol nem gyakran adnak számlát. Gyakorlatilag az adókedvezményből befolyt jövedelem el is tűnik az állam elől- Nyilván az egész oka nem annyira hazafiasságra buzdító intézkedés, hanem a jövő nyugdíjasainak szóló megélhetési javaslat. Ez már régi dolog, sok országban bevett intézkedés arra, hogy növeljék a népességet és a családalapítást foglalkozásként rendezzék. Így valóban faszság, mert csak indulatokat gerjeszt a népesség körében és megint a kedvenc népcsoportunk élvezi előnyét, akik nem feltétlen fogják a munkájukkal a leendő nyugdíjasokat eltartani, sőt! Az adóhoz kell hozzányúlni, ez egyértelmű, hiszen ez lehet egy jó ösztönző eszköz arra, hogy merjenek gyermeket vállalni a családok, de nem más kárára. A hiány pótlását nem ennyire közvetlenül kell mástól beszedni. Mástól fogják, hiszen az adó az állam egyetlen bevételi forrása (sarkítva)

ki 2010.06.28. 10:54:06

kavicsq: rendben, első körben elmászik az áfa, de amikor a gyerekes család megvette a mosógport a kínainál, majd az is elmegy valamit vásárolni. Előbb utább csak eljut a pénz oda is, ahol kapnak érte számlát. Reméljük még azelőtt, mielőtt elmennének belőle Kubába nyaralni. Én speciel azt mondanám, hogy brutál vámosok, magas importvám, viszonylag magas áfa (mondjuk 25%), brutál APEH és kurva alacsony szja. Maradjon a pénz a plebsnél, és jöjjön be az áfán. Az a legigazságosabb adó, ha kemény az apeh, akkor azt mindenki fizeti.

kavicsq 2010.06.28. 11:10:31

Ebben igazad van, de azzal, hogy legyen kemény az APEH és szedje be az adót, már sokan próbálkoztak. Ez sajna nem költségvetési terv, maximum elv. A kínai meg nem fogja befizetni, mert a kínai nem jár moziba, nem a plázában vásárol, nem előfizető a pannonnál. A pénzt hazaküldi, vagy berakja a Bank of China-ba és ott kamatoztatja...hiába él itt sok tízezer, attól nem lesznek adófizetők, rosszabb a moráljuk... Itthon nagy hagyománya van az adókerülésnek, a családnál hagyott adókedvezmény nem fog visszafolyni ÁFA-ként, de ha vissza is jön, akkor is csak kis része, hiszen az 20%-os csak. Az utolsó résszel igazad van, de ez jelenleg hosszútávú megoldás- Ha csökkentenék az SZJA-t, de növelnék az ÁFA-t, akkor beindulna a fekete kereskedelem, szlovákiában vásárolnánk, de ami fontosabb, hogy holnapra behalna az ország..A befolyt összegekről nem utólag döntenek, hanem hitelt törlesztenek, szinte az egészből. A naponta felvett, átcsoportosított hitelből működik az ország, szóval nem tehetik meg, hogy most kedvezmény, aztán majd egy-két alatt visszajön a bevétel. Ha akarunk egy áthidaló időszakot, akkor kurvamagas adók kellenek, rendberakni az államháztartást, ezzel bizalmat nyernie az államnak, az állampapírok felértékelődnek és így lesz többlet az ÁH-ban. De ez pont ellentétes mozgás lenne pár évre, mint amit te leírtál- Majd utána jöhetne a csökkentés, amikor kapunk kedvező hiteleket is. Ezt meg soha nem vállalja be egy kormány sem, de ez így megy már elég rég óta.

Ismeretlen_41918 2010.06.28. 11:17:00

az a gáz, hogy többet nem lehet már elvenni, mert akkor éhen döglik mindenki, de minimum nem fog tudni vásárolgatni, és akkor meg tönkremegy mindenki. amit én látok az az, hogy kevesebbet kellene költenie az államnak - mondjuk azt nem tudom, hogy a közlekedés támogatásának ésszerűsítésén, meg az állami bérek befagyasztásán kívül mi a fakon lehetne még spórolni anélkül, hogy megbénulna minden...

kavicsq 2010.06.28. 11:24:00

Hát ez nehéz kérdés..Amúgy meg sokkal többet elbírna a lakosság, persze nem fogadná el. Nézd meg a görögöket, hogy mit kaptak a nyakukba. A béreik 70%-át keresik ezután.... Amúgy meg Magyarország nem belső fogyasztásból tartja el magát, hanem export vezérelt. Tehát itthon termelünk, külföldön eladjuk, ami most, magas euró árnál kurvára jövedelmező a cégeknek. Persze, csak a humán erő az olcsó, mert a nyersanyag együtt drágul az euróval. Az állami beruházások meg hatalmas piacmozgató erővel rendelkeznek, persze nem ilyen keretek között. A 4-es metro építése sok száz céget tart életben és tesz versenyképessé. Persze az übergáz, hogy itt több pénz folyik el zsebbe és csalva, mint ezeknek a kis cégeknek a befizetett adója. De az állam az egyik legnagyobb piacélénkítő, nem csak itt, hanem a világon mindehol.

ki 2010.06.28. 11:38:47

"A naponta felvett, átcsoportosított hitelből működik az ország" Ezért kéne azt a tetves IMF hitelt, meg mindegyik másikat felmondani. Legalább hamarabb jönne el a pillanat, ami előbb-utóbb úgy is eljön. 1989-ben 22 milliárd USD volt az adósságunk és 250 milliárd az állami vagyon. 2010-ben cirka 125 milliárd az államadósság, és kb 25 milliárd az állami vagyon úgy, hogy közben visszafizettünk már kb. 100 milliárdot. Ennek nem lesz vége, és nem is fog csökkenni az adósság, hacsak azt nem mondjuk, hogy kapja be az imf.

Ismeretlen_41918 2010.06.28. 12:14:22

hát ki, ez az amit nem lehet megtenni. nagyjából pont az történne, mintha fakkot mutatnál a bankodnak a pecód törlesztőrészleteinek további befizetésére...

ki 2010.06.28. 12:47:49

borisz: azt is látjuk, hogy ha nem mutatsz be, akkor is ugyanez történik, csak nem holnap, hanem 5 vagy 10 év múlva. az, hogy törlesztünk folyamatosan, de a törlesztendő összeg nem csökken, hanem növekszik nem vezet semmi jóra. A bemutatásnak persze lehetnek lájtosabb változatai is, mondjuk olyan mint amilyennek a csehek vagy a Lengyelek éltek (akiknek elengedték az adósság a felét, harmadát stb).

kavicsq 2010.06.28. 14:39:54

Az egyetlen dolog, hogy rendbehozzák az államháztartási hiányunkat és ezáltal stabilizálódik a forint. Az állampapírokat hosszútávon is jó pénzért eladhatják, ezzel kizárják a spekulánsokat és így felminősitik a hiteleinket, ami sokkal kedvezőbb az országnak. Persze ez sok év alatt valósítható csak meg, ezt meg nem csinálja meg senki. Tévhit az a fóbia, hogy az IMF-nek megéri ha az adósai vagyunk. Az IMF nem egy államé, hogy abból bárki hasznot húzzon. Ha bebukjuk a hitelt, államcsődöt jelentünk, nem fizetünk törlesztőrészletet, akkor rántunk magunkkal sok országot. Ezért is volt a görögök megmentése, mert a németektől a franciákig mindenki szopott volna. (persze, van aki hasznot húz a bukásból is, de nagy összeesküvésre vallana, ha azt hinnénk ők irányítják a szervezetet.) Csak áttételesen keresnek ezeken a dolgokon és ezeket kellene nemzetközi törvényekkel szabályozni, csak pl. az EU egyre növekvő hatalma pont nem biztonságot generál az emberek agyában, hanem spekulációs lehetőséget.

ki 2010.06.28. 16:13:31

"Tévhit az a fóbia, hogy az IMF-nek megéri ha az adósai vagyunk." Nem tévhit az! :) Mi jó adósok vagyunk, mert kussolunk és fizetünk. Az IMF-nek jó, hogy ad kölcsön 20 milliárd eurót és visszakap 35 milliárdot, akár Kovács Ottó, akár Bank of Kovács, akár Kovácsország áll is mögötte. Az IMF inkább bank, mint segélyszerezet, különben 0% téháemre adná a lét. :)

kavicsq 2010.06.28. 20:10:28

Az IMF nem segélyszervezet és nem is cég. Egy pénzügyi alap, ami jellemzően bajban lévő országokat segít meg, nem kis kockázatot vállalva ezzel. A tőkéjét pedig az IMF tagjait alkotó országok teszik bele. Ne hasonlítsd egy kereskedelmi bankhoz, amelyik megválogatja az ügyfeleit és csak a jó adósnak ad pénzt. Itt az összes adós rossz, mert nem hiteles a gazdaságpolitikája. Ezért is van, hogy egy kormányváltást nagy figyelem kísér. Ha jó a gazdaságpolitika, akkor jobb osztályba is sorolja, kisebb kockázata van, ad olcsóbb hitelt. De pont ez az amit egy-egy kormány nem tesz meg, mert inkább a nép szavazatát akarja megszerezni. Ezt csinálta Gyurcsány, amikor még adatokat is visszatartott a KSH-tól az EU felé. (az csak külön szépsége a dolognak, hogy aztán el is küldte a KSH elnökét, mert nem jó szakember :)))
süti beállítások módosítása