Friss topikok

  • A Román: kircsi lista, saját gyűjtés? (2015.09.21. 14:30) antitüntetőknek válasz
  • borisz: @kavicsq: na, így már legalább valós indokom is van arra, hogy miért toltam át estére :) kösz az ... (2014.02.22. 19:12) diéta 2014 - 14. nap
  • b0risz: @koljano1: természetesen a meló miatt kellett, magamtól még húztam volna :) (2014.02.18. 20:19) diéta 2014 - 11. nap
  • b0risz: most azt mondom, hogy nem akarok koffeint inni, ha ekkora para a ledzsalás róla. persze, buliban b... (2014.02.08. 09:16) diéta 2014 - 3. nap
  • b0risz: www.nosalty.hu/recept/spenot-pesto (fészbúkon dobta rám treszáné) én annyival megnehezítettem a do... (2014.02.06. 20:41) diéta 2014 - 2. nap

diéta 2014 - prológus

2014.02.03. 22:48 b0risz

holnaptól elkezdek egy rendes, húsmentes diétát. február végéig fog tartani, remélem, hogy végig fogom tudni csinálni :) életemben először próbálkozok ilyesmivel, és bár sok mindent fogok tudni enni, azért mégis van pár parám - de ezekről kicsit később.

a miért röviden: teljesen kész van az emésztésem. délutánra, estére bármit eszek, puffadok és fingok. reggelente egész emberi a formám (leszámítva a hájat), de estére egy puffadt, dülledő gyomrú rémmé válok. fogyni is akarok persze megint - de ez hosszútávú probléma, ehhez a kaja átállítás csak az első lépés. szóval, mivel gyakorlatilag már semmit sem tudok probléma nélkül fogyasztani, gondoltam hát valamit változtatni kell - meg többen is, khm, erélyesen rám szóltak, hogy nem lesz ez így jó.

nem egy bonyolult diéta ez, barnus úgy állította össze, hogy a lehető legélvezetesebb legyen. azt mondta a legfontosabb cél, hogy az agyamban megszüntessünk pár berögződést. tény, hogy húsz éve nem volt olyan étkezésem, amiben ne lett volna hús (de minimum zsír, vagy májkrém). talán, ha évente kétszer fordult elő, pl egy szalonnamentes lecsó, vagy rántotta.

ne szarozzunk, nézzük a "szabályokat": nincs hús, nincs hozzáadott cukor, (finomított gabona)liszt. ital csak víz és ízesítetlen gyógyszerű teák (menta, csalán, mittomén.). valójában facsart citrom mehet a vízbe is, teába is. ebből következően gyümölcsöt enni ér, akár aszalva is, de csak cukrozatlanul. magvakból mindent tolhatok, - ha meccsre járnék, ez sokat jelentene. tejek közül túrót fogok enni néha, a tojás mellett ennyi állati eredetű táplálékom lesz mindössze. legalább három órát hagyni kell két étkezés között, amiben naponta lennie kell egy meleg ételnek. asszem ennyi. ó bazmeg, nem ennyi! nincs koffein és nincs alkohol sem. vodka-hell, isten veled, márciusban találkozunk!

az első gondolatom az volt, hogy a hús gecire fog hiányozni. természetesen ezt most sem gondolom másképp, de közben rádöbbentem, iszonyat para lesz koffein nélkül, főleg eleinte. elképzelésem szerint matéval próbálom majd a reggeleket túlélni. aztán a natúr vízivással is lesznek gigantikus gondjaim, mert azt még sosem próbáltam, ezért úgy döntöttem, hogy az első héten citromos vízzel enyhítek kínjaimon, és csak jövő héttől állok át majdnem teljesen a víz ízű vízre. hátborzongató már a gondolat is. (talán sikerül leszoknom a kóláról?) hát, a szeszt nem kommentálom, el sem tudom képzelni. 

a lenti képen a kezdőpakkom: köles, zab, répa, lencse, talán hajdina, és egyéb idegen objektumok láthatók rajta, ennek nagy részét a kiss-molnár családtól kaptam kölcsön, ők a fő tanácsadóim, és lelkesítőim az ügyben. 
sztéj tyún, mától minden este jelentkezem a napi tapasztalásaimmal - remélem az eredeti terveimnek megfelelően, február 28-ig.

(utolsó vacsorám olivás kifli volt a lidl-ből, házi kolbásszal és paprikával, amire rátoltam kettő kinder szelet nevű habos süteményt.)

Szólj hozzá!

Címkék: badi fit dieta 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://zahar.blog.hu/api/trackback/id/tr645793805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása