Friss topikok

  • A Román: kircsi lista, saját gyűjtés? (2015.09.21. 14:30) antitüntetőknek válasz
  • borisz: @kavicsq: na, így már legalább valós indokom is van arra, hogy miért toltam át estére :) kösz az ... (2014.02.22. 19:12) diéta 2014 - 14. nap
  • b0risz: @koljano1: természetesen a meló miatt kellett, magamtól még húztam volna :) (2014.02.18. 20:19) diéta 2014 - 11. nap
  • b0risz: most azt mondom, hogy nem akarok koffeint inni, ha ekkora para a ledzsalás róla. persze, buliban b... (2014.02.08. 09:16) diéta 2014 - 3. nap
  • b0risz: www.nosalty.hu/recept/spenot-pesto (fészbúkon dobta rám treszáné) én annyival megnehezítettem a do... (2014.02.06. 20:41) diéta 2014 - 2. nap

középkor van tényleg?

2008.04.04. 13:54 b0risz

"Semjén Zsolt (...) kiemelte: az állam és egyház viszonyában csakis a mellérendeltség fogadható el. Mint mondta, az állam feladata a vallásszabadság biztosítása állampolgárai számára, de nem kényszerítheti őket kettős adózásra, azaz nem várhatja el tőlük, hogy miután befizették állami adóikat, teljes mértékben fenntartsák keresztény közösségeik intézményeit. A pártelnök utalt arra: a vallásszabadsághoz az is hozzátartozik, hogy az egyház elmondhassa tanítását a társadalomról, ezzel együtt a tudományok és a művészetek terén is kifejezhesse véleményét."

magyar nemzet online : Orbán: Az egyház szolgálata pótolhatatlan

én ezt nem értem. akkor tőlem sem várható el, hogy fizessek a kocsmában, mint jó alkesz, mert egyszer már adóztam? hisz az közösségi intézményünk, nekünk alkeszeknek, mint a plázacicáknak a pláza.
egyáltalán miért kapnak az egyházak az adóforintjainkból egy fillért is? az egy százalék felajánlós dolog az teljesen oké, ha egy patkánymenhelynek adhatok, akkor belefér, hogy a spirituális vezetőmnek is lehessen adnom. mondjuk az egy álszent fasz dolog, hogy egy (sőt, A) spiritualitásra szánt helyen arról kelljen szónoklatot hallgatnia bárkinek, hogy kire menjen el szavazni, és, hogy a másikok milyenek. nem a hüje, nemlétező isteneik imádását kellene ottan gyakorolniuk a saját pénzükből, az enyémből meg aztán végképp?
azon gondolom felháborodnának, ha cserébe a több tonna "állami pénzért" minden mise előtt kötelező lenne a mindenkori kormányt, és rendelkezéseit méltatni, pedig az pont olyan gerinctelen, szar dolog lenne, mint amit mostanság művelnek. ezt ők és elvakult híveik tényleg nem látják?

mi a pokol van itt? ha a semjénék lesznek kormányon, akkor pápai áldást fognak majd kérni a költségvetésre, vagy mifasz?

Szólj hozzá!

Címkék: politik ezt a szart

A bejegyzés trackback címe:

https://zahar.blog.hu/api/trackback/id/tr675240950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása