Friss topikok

  • A Román: kircsi lista, saját gyűjtés? (2015.09.21. 14:30) antitüntetőknek válasz
  • borisz: @kavicsq: na, így már legalább valós indokom is van arra, hogy miért toltam át estére :) kösz az ... (2014.02.22. 19:12) diéta 2014 - 14. nap
  • b0risz: @koljano1: természetesen a meló miatt kellett, magamtól még húztam volna :) (2014.02.18. 20:19) diéta 2014 - 11. nap
  • b0risz: most azt mondom, hogy nem akarok koffeint inni, ha ekkora para a ledzsalás róla. persze, buliban b... (2014.02.08. 09:16) diéta 2014 - 3. nap
  • b0risz: www.nosalty.hu/recept/spenot-pesto (fészbúkon dobta rám treszáné) én annyival megnehezítettem a do... (2014.02.06. 20:41) diéta 2014 - 2. nap

állampolgár

2011.01.10. 21:07 b0risz

kicsit sok a gondolatom erről, meg tök jól össze is állt a fejemben a metrón, de ebből végül egy ovis irodalmi igényességévvel összebarkácsolt poszt lett, bocsi

biztos a világ parasztja leszek néhányak szemében, hogy egyáltalán eszembe jut erről írni, meg ezt mondani, de az, hogy a határon túl élők magyar állampolgárságot kapnak, ha kérnek, egy elbaszottul szar dolog.

az állampolgár kifejezésben benne van, hogy egy bizonyos országnak a lakója. szó szerint azt jelenti, nem?

kurvára jogosnak tartom, hogy aki ahol él, az oda adózzon, ott szavazhasson, lehessen jogilag állampolgár. a világ marhasága, hogy nem adnak a sokcsillió bevándorlónak teljes értékű állampolgárságot, szavazati jogot, meg ilyeneket x év ott élés után. semmivel nem rosszabb ember mondjuk tomma, mint egy született brit, viszont ugyanott él, ugyanott adózik, stb faszért ne lehetne akkor ő britannia polgára jogilag is? (mondjuk nem tudom akar-e, meg ez most csak példa, kéretik nem félremenni) mert ugyebár a valahova születés nem valami  nagy harcokkal elért eredmény, az nem egy kiérdemelt dicsőség, pusztán szerencse, vagy balsors kérdése, - ezért is fura nekem amikor valakinek az az egyetlen örömforrása, hogy a származására büszke (WTF?)

teszem azt, ha valami szerencsétlen, szabad akaratából a magyar köztársaság területén  akar valamiért boldogulni, lehessen magyar állampolgár. ha még magyar ősei is vannak, és magyarul is tud, kapjon nagyon könnyen magyar állampolgárságot, ha nincsenek, akkor legyenek valami feltételei, - mondjuk tanulja meg a nyelvet valamennyire pl.

de ha nem él itt, nem is akar itt lakni, itt dolgozni, itt enni és szarni, akkor ne kapjon már jogot, hogy az én életem felől dönthessen! ha meg nem kap jogot, a faszért hívjuk állampolgárságnak?

háddenem? háddede!

9 komment

Címkék: politik

A bejegyzés trackback címe:

https://zahar.blog.hu/api/trackback/id/tr805241373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kavicsq 2011.01.11. 08:49:39

Azért nem gondolom, hogy ez a téma vita tárgya lehet a te szemszögedből, mert a legtöbb embernek vannak olyan érzései, amit te furának látsz (büszkeség a származására, hagyomány őrzés, identitás tudat, hazafiság). Lehet, hogy faszságnak vagy értelmetlen dolognak látod és filozófiai szempontból ezen szívesen elcsámcsognék, de attól még van. Láthatod, tapasztalhatod, találkozhatsz vele naponta (sport, háború, politika), így aztán ha ezt az érzést elfogadod és nem belekötsz, akkor már érthetőbbé válik. Könnyebben beláthatod, hogy az állampolgárság megadása vagy meg nem adása olyan embereknek, akik magukat akkor is annak tartották, amikor ezért körömletépés járt vagy nemiszerv levágás, nem is annyira vérlázító dolog.

szikla 2011.01.11. 09:58:07

Kavó(Y)Mindamellett persze ésszerűnek tartanám ha szavazati jog nem járna automatikusan ha nem az országban él.-Bár sok embernek sem aki itt él.:D

kavicsq 2011.01.11. 10:05:15

Ezt én sem támogatom. De azt hiszem nem is kapják meg...vagy akkor most mégis? A szavazati jogot viszont semmi máshoz nem kötném, mint állandó lakcímhez és a megélhetését bizonyítandó bármihez. Bocs munkanélküliek*, de nem adnék jogot nektek ahhoz, hogy az én adózásomról döntsetek, ha már nem akartok bedobni a közösbe... *értsd: pont nem a "munkanélküliek", hanem azok akik nem tagjai a munkaerő piacnak.

Ismeretlen_41918 2011.01.11. 10:27:27

nem a hazafiságot tartom furának, még valamennyire -jó, tényleg csak kicsit, de- pártolom is, pl a nemzeti nyelv, meg általában a kultúra megőrzése nyilvánvalóan fontos, nem véletlen dorombozok, meg van magyar minta tetkóm. de az amerikaiak zászlómániáját is meg tudom érteni, mint összekovácsoló erőt, bár nekem az már néha sok, de simán elviselném itt is, ha ezt úgy tolnák (ilyen hüjeségeket kivéve persze, hogy a lobogó szent). tudom, hogy a származásunk az egyik legmeghatározóbb alakító tényezője indentitásunknak. számomra az a kiakasztó, amikor valaki (sokak) semmi mást nem tudnak pozitív értékükként hangsúlyozni, csak azt, hogy ők mittomén pirézek (fent is ezt írtam: "az az egyetlen örömforrása,"), ez meg nem eredmény. vagy maximum annyira, mint, hogy tudnak lélegezni. de ha nem jár szavazati jog akkor mi faszért hívják államporgárságnak? a magyarok magyarok, ez nem kérdés.

kavicsq 2011.01.11. 10:37:49

Az állampolgárság az nem "csak" szavazati jog. Értem én, hogy a nevével van bajod, hogy miért így hívják ha nem is tagja az államnak, de vagy ez van, vagy semmi. Szóval nincs olyan, hogy nemzettárs..ez nem jogi kifejezés. Miközben a célja pont az, hogy jog szerint is magyarok legyenek azok, akik nemzettársaink, ne csak elviekben. Nincs fokozata az állampolgárságnak (illetve ebben az értelemben nincs), de pont így, hogy szavazati jog nélkül állampolgárok, sikerült megoldani. Az, hogy ha valaki csak erre tud büszke lenni és ez okoz örömet, az nyilvánvalóan sekélyes. Mint bárki, akinek csak ilyen vagy hasonló örömforrásai vannak. Amúgy a születéshez: Nyilván nem tett vagy siker eredménye valahova születni. Sokkal inkább az ott felnövés, szocializálódás, hagyomány őrzés vagy nyelvhasználat miatt lesz valaki büszke a nemzetére vagy utálja azt. (ami szerintem még sekélyesebb, mint büszkének lenni)

Ismeretlen_41918 2011.01.11. 11:23:38

hát az utálatra ott a megoldás: el lehet menni :) ja, az elnevezés a fura. most akkor gyakorlatilag niggerek lettek ők? (másodrendű állampolgárok, mint amerikában a hatvanas évek közepéig?) vagy mi?

kavicsq 2011.01.11. 11:43:24

Valami olyasmi, azzal a különbséggel, hogy amennyire tapasztaltam Erdélyben pl. nem is akarnak itt politizálni, nem is szeretnének szavazati jogot. Én pl. kurvára meglepődtem azon, csak a médiából tájékozódva addig, hogy mennyire nem úgy van az ami van. Hogy ők nem utálják a románt, ha az normális és hogy mennyire fontos a helyi politika számukra és nem a Deák féle passzív ellenállásba fordulnak. Én addig azt hittem, hogy ők ott a niggerek, de nem is úgy van. Bár ez Erdély közepe, ahol nem beszélnek románul sem.

Ismeretlen_178130 2011.01.11. 11:48:35

lakcímhez van kötve, elvileg nem tudnak majd szavazni... kollégám most mondja, hogy egy előre meghatározott számú képviselőt juttathatnak be a külföldön élő magyarok a parlamentbe. ilyen alapon akár többet is érhet a szavazata mint egy itt élőnek. (arányaiban kevesebb ember szavazata elég egy képviselő parlamentbe juttatásához)

kavicsq 2011.01.11. 12:00:01

Ez szerintem nem rossz dolog. Képviseljék ők magukat ne pedig egy-egy itteni párthoz legyenek kötve. Többet ér ebből a szempontból, de ha meghatározott létszámú képviselő juthat be, akkor már nem. Szerintem ez jó dolog, talán így véget ér, hogy a határon túl van a magyar pártoknak egy-egy csatlósa és őt kell követni.
süti beállítások módosítása