Friss topikok

  • A Román: kircsi lista, saját gyűjtés? (2015.09.21. 14:30) antitüntetőknek válasz
  • borisz: @kavicsq: na, így már legalább valós indokom is van arra, hogy miért toltam át estére :) kösz az ... (2014.02.22. 19:12) diéta 2014 - 14. nap
  • b0risz: @koljano1: természetesen a meló miatt kellett, magamtól még húztam volna :) (2014.02.18. 20:19) diéta 2014 - 11. nap
  • b0risz: most azt mondom, hogy nem akarok koffeint inni, ha ekkora para a ledzsalás róla. persze, buliban b... (2014.02.08. 09:16) diéta 2014 - 3. nap
  • b0risz: www.nosalty.hu/recept/spenot-pesto (fészbúkon dobta rám treszáné) én annyival megnehezítettem a do... (2014.02.06. 20:41) diéta 2014 - 2. nap

nap idézet 132.

2009.07.09. 09:44 b0risz

"Ha ezek a célok megvalósulnak, következményként jólétet fognak eredményezni! Télen egy hideg házba sem a meleget hordjuk be, hanem kiépítünk egy fűtési rendszert, ami ha jól működik, annyi meleget ad, hogy a végén – ha akarjuk – még túl is fűthetjük vele a házunkat.
Mi, magyarok nagyon kreatív nép vagyunk. Főleg abban, hogy megmagyarázzuk, miért nincs a munkánknak látható eredménye, sőt az állam még azt is meg tudja magyarázni, hogy miért nem is szükségszerű, hogy legyen.
(...) Az állam pedig ad, és ezzel életben tartja a koldulás rendszerét. Hiszen nem az a felelős a koldulásért aki kér, hanem az, aki ad! A Galápagos-szigeteken felelősségre vonják a természetvédelmi őrök azt a turistát, aki a száraz évszakban vizet ad a kolduló gezerigóknak, mert lerontja a madár életben maradási esélyeit. A Lonely Planet útikönyvek külön fejezetben hívják fel a világ szegény térségeibe utazók figyelmét, hogy soha semmit ne adjanak a koldusoknak, mert pont az adománnyal taszítják koldussorba a helyieket, hiszen restté válva leszoknak arról, hogy önmagukról gondoskodjanak.
(..) A legszomorúbb az, hogy a korrupciógyanús esetek mintegy harmada azokhoz az állami szervekhez kötődik, amelyeknek hivatalból üldözniük kellene a korrupciót."

 

Index - Vélemény - Jövő idő V. –  Seholsincs ország

10 komment

Címkék: politik napi idezet

A bejegyzés trackback címe:

https://zahar.blog.hu/api/trackback/id/tr375241142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duncan 2009.07.09. 11:12:11

Erre csak ezt tudom mondani: http://www.youtube.com/watch?v=GurdjMw8Va4

kavicsq 2009.07.09. 11:15:53

Ezért nem adok pénzt a hajléktalanoknak. Ezért morog az afrikai gazda, aki kínkeservvel megpróbál a földjén termelni valamit, de az EU az intervencióban felvásárolt, majd felhalmozott gabonát átadja az afrikai országnak, ezzel is tönkrevágva az ő kis gazdaságát. Amikor ugyanezekkel az érvekkel támasztom alá, hogy miért nem adok a hajléktalannak, akkor azért a társadalom szemében egy köcsög fasz vagyok ám!

Duncan 2009.07.09. 11:22:52

Kavics ez azért van, mert egyedül nem fogod leszoktatni a koldust a koldulásról egy olyan társadalomban, ahol az emberek többsége ad. Ezzel az érved elveszíti a legitimitását, tehát az emberek más indokot tulajdonítanak annak, hogy nem adsz. Pl, hogy sóher vagy, vagy úgy gondolod, hogy nem érdemli meg, nem dolgozott meg érte, stb. Tehát itthon erre nem hivatkozhatsz, max. a Galápagos szigeten.

kavicsq 2009.07.09. 12:25:23

Szerencsére tudom, hogy helyesen cselekszem. Minél többször találkozik egy hajlékony azzal, hogy nem kap, talá annál hamarabb oldja meg saját testének táplálását más forrásból. Amúgy pont ezen gondolkodtam, hogy mi lehet az a visszautasítási mennyiség, ami után a lejmoló elgondolkodik azon, hogy mást kellene csinálni. Nyilván ezer visszautasítás után egy adakozás lenullázza az egészet...

saul 2009.07.09. 12:50:17

a negatív válasz, azaz "hiába kérés" témakörét vizsgálták majmon egyes drogok tesztelése kapcsán. gombnyomásra intravénás kokót (nem kovács istvánt, hanem kokaint) kapott az állat. a következő adaghoz mindig eggyel több gombnyomásra volt szükség, míg végül abszolút kikapcsolták az adagolást, csak a gombot nyomkodhatta hiába. asszem 10,000 hiába nyomás kellett, hogy feladja a próbálkozást. kitartás!

kavicsq 2009.07.09. 13:24:36

Érdekes amit írsz, bár nem tudom, hogy az intravénás kokó beszerzése és az éhen nem halni akarás mennyire azonos élvezeti érték! Illetve az is kérdés, hogy a majom tanult és megszokott gombnyomása, illetve az emberi lény szerűség alkalmazkodása mennyire összehasonlítható. De tényleg vicces lehetett a majom, aki egész nap gombot nyomott, hogy aztán kiüsse magát. (bár a hajlékonyak által bezsebelt pénz nagy része is valami tudatmódosítóra fordítódik szerintem)

Duncan 2009.07.09. 13:54:03

Kavics! "Szerencsére tudom, hogy helyesen cselekszem." Ez rendben, csak előtte sérelmezted, hogy "a társadalom szemében köcsög fasz" vagy. Ez első nyilván nem megoldás a másodikra, mert a társadalom leszarja, hogy szerinted helyesen cselekszel. Erre mondtam, hogy amíg sokan adnak, addig nem kérdés, hogy elfogadhatatlan az érv, miszerint a te nem adásod változtatni fog a kéregető szokásán, miszerint kéreget. Azt írod, hogy mondjuk ezer visszautasítás elgondolkodtatná. Szerinted az elhaladó emberek hány százaléka ad? Szerintem naponta elmegy mellette ezer ignoráns ember. Még annyi: "nem tudom, hogy az intravénás kokó beszerzése és az éhen nem halni akarás mennyire azonos élvezeti érték!" A hajléktalan kéregetők jelentős része inkább meghal az utcán, mint hogy elmenjen dolgozni, viccen kívül.

kavicsq 2009.07.09. 14:00:28

Ez mind igaz. Van két dolog: - az, hogy mit szólnak a gondolkodásomhoz, az nem érdekel. Komolyan :) Az egész megjegyzés a végén, nem felháborodás volt, csak megjegyzés. - Galápagos szigetén is azért nem itathatják a madarakat, mert az evolúció törvényébe szólnak bele. Ha a hajlékony inkább éhen hal, mert nem akar dolgozni,(vagy bármi mást csinálni) akkor már az a 40 év is ajándék volt neki. Pár évtizede az ilyenek nem éltek volna 15 évet sem. Mondjuk vicces az a dolog, hogy Ecquadorban több a hajléktalan, mint a szomjas madár :D Nem tudom, hogy az adakozó járókelőre is rászólnak-e.

Ismeretlen_41918 2009.07.09. 17:23:53

azért olvassátok el a az egész cikket :) egyébként én magam sem adok ugyanezen okokból. (mutatványért szoktam néha, pl ha tetszik az utcazenész muzsikája, de ott meló van, számomra az sztem más) lehet páran emlékeztek is, hogy három éve a foci-vb-t néztük a deák téren, és ott konkrétan napszámot ajánlottam a kéregetőnek, mire azt mondta neki nem munka kell, hanem pénz...

Ismeretlen_41918 2009.07.10. 09:12:46

Duncan: "csak előtte sérelmezted" nem kell automatikusan azt hinni, hogy azért mert valaki tisztában van azzal, hogy másokból mit váltanak ki egyes reakciói az őt bántja, vagy valamilyen formában egyáltalán zavarja. egyszerű tényként is lehet ezt kezelni. nehéz műfaj a rövid szöveges hozzászólás, gondolom nem véletlen, hogy a maradandó filozófiai, társadalomkritikus művek nem a twitteren születnek :)
süti beállítások módosítása